B-Classic festival: wakening silence

Muziek van Arvo Pärt en Philip Glass en ontbijtfeest met DJ Goldfox tijdens het opkomen van de zon.
Het eerste concert op zaterdag is er één voor de vroege vogels. We beginnen eraan om 5u ’s ochtends, op een prachtige locatie midden in de natuur. de Lommelse Sahara.
Omdat de zon niet met een snok opkomt, en de wereld, als schoonheid aan zet is, niet bruusk ontwaakt, doorbreken cellist Justus Grimm en pianist Frank Peters al fluisterend de stilte met ‘Spiegel im Spiegel’, breekbare minimalistische schoonheid van Arvo Pärt, de 81-jarige Est wiens klankkleuren en diepe bassen nauw aansluiten bij de Russisch-orthodoxe traditie. Meer Pärt door het Aquarius kamerkoor onder leiding van Michael De Smet, waarna het zachtjes crescendo gaat met muziek van Philip Glass – minimalistische generatiegenoot van Pärt – gebracht door Philippe Thuriot solo op accordeon.
De soundtrack bij het gloren van de dag wordt geleverd door de koning van de nacht: Kristof Claes, beter bekend als de getalenteerde Limburgse DJ Goldfox. Terwijl Claes zijn elektronica met de opkomende zon over het landschap laat glijden en langzaam op dagtemperatuur laat komen, krijgen de bezoekers een ontbijt geserveerd.

Dit event gaat door in De Soeverein Sportveldenstraat 10 te 3920 Lommel
Op zaterdag 22 april van 5 tot 5 uur
Deelname: 22,5 €
Een Organisatie van B-Classic festival van Vlaanderen
www.b-classic.be
Copyright © 2016 L-TV - Disclaimer